POP

Tournee..

Frank Black & The Catholics, de nieuwe groep rond de voormalige zanger-gitarist van de Amerikaanse cultgroep The Pixies, geeft concerten in Groningen (Vera, vanavond), Amsterdam (Paradiso, vrijdag) en Landgraaf (Pinkpop, zaterdag).

250 Leden van de Noord Hollandse Popkoren, begeleid door de rockgroep The Pilgrims, brengen de rockopera Tommy, vrijdag in Haarlem (Patronaat), zondag in Amsterdam (Paradiso), om 16 en 20.30 uur.

Urban Dance Squad zit midden in zijn 'Artantica'-tour. Vanavond speelt de Utrechts-Amsterdamse groep in Tivoli in Utrecht, vrijdag in de Oosterpoort in Groningen (beiden met U Gene & Oh Jay), zondag op Pinkpop in Landgraaf en 26 mei in Doornroosje in Nijmegen.

Supersub, een van de beste gitaarbands van Nederland, speelt vanavond in 013 in Tilburg en vrijdag in de Boerderij in Zoetermeer.

Blues: Duke Robillard is vrijdag in Porgy & Bess in Terneuzen, zaterdag in Nightlive, Maastricht en zondag in de Gouden Leeuw in Dongen.

JW Roy speelt zaterdag in de feesttent in Beckum en maandag in Ribs & Blues in Raalte.

DAUU geeft concerten op Pinkpop (zondag) en Utrecht (Ekko, 26 mei).

Reggae-veteranen Culture, featuring Joseph Hill spelen maandag in Nighttown in Rotterdam, 25 mei in Paradiso in Amsterdam en 26 mei in de Oosterpoort in Groningen.

Jazzrock: The Randy Brecker Band speelt zondag in de Melkweg in Amsterdam en op 25 mei in 013 in Tilburg.

De Amerikaanse singer-songwriter James Taylor is sinds zijn eerste hit 'Fire & Rain', uit de vroege jaren zeventig, altijd populair gebleven in ons land. Maandag geeft Taylor een concert in Amsterdam (Carré) en op 31 mei in de PWA-zaal in Den Haag.

Uriah Heep, een van de Engelse hardrockgroepen van het eerste uur, speelt op 25 mei in de Kade in Zaandam, 27 mei in de Achterhoek Arena in Dinxperlo en 29 mei in Podium in Hardenberg.

Amsterdam

Vanavond in Paradiso 'Dreams to remember' een Otis Redding-tribute, waarin het werk van de legendarische soulzanger wordt vertolkt door een band rond de van Spo-Dee-O-Dee en Shamus bekende zanger Ross Curry. In de kleine zaal van Paradiso een optreden van 'new swing'-vertegenwoordigers Big Rude Jake.

Liquido speelt vanavond in de Melkweg.

Zaterdag in de Melkweg 'swing, soul en ska', met The Graduates en The Robustos.

Grant McLennan en Robert Forster, twee voormalige leden van de cult-groep Go Betweens, geven een reünie-concert t.g.v. het verschijnen van het album 'The Best of The Go Betweens'. Zaterdag in Paradiso.

Sebadoh en Add N to X geven op 26 mei een concert in de Melkweg.

Op 26 mei geeft Ilse DeLange in Paradiso een Marlboro Flashback-concert, waarin de zangeres werk van singer-songwriter John Hiatt vertolkt.

Den Haag

Zaterdag in het Paard 'Raiders of the lost bass', met Paul Funk e.a.

Eindhoven

Vanavond in de Effenaar een Dynamo pre-party, met Biohazard, Loudness, Unjust en Skinlab.

Chicago-dj Mike Dearborn en Lady Aida draaien vrijdag in de Effenaar.

Groningen

De Britpopgroep Idlewild speelt vrijdag in Vera.

Haarlem

Birgit speelt zaterdag in het Patronaat.

Nijmegen

Vrijdag in Doornroosje 'Overdrive X', met dj's Bass D & King Matthew; 'Planet Rose', zaterdag in Doornroosje, staat in het teken van de 'Legalize'-benefiet, met Zodiak Commune-dj's.

Rotterdam

Madball speelt vanavond in de Baroeg.

Zondag in Nighttown een 'New Frontier pre-party', met dj's Michel de Hey, Dave Clarke (UK), Marcello e.a.

The Jon Spencer Blues Explosion speelt op 25 mei in Nighttown.

Het concert van de Amerikaanse zangeres Alanis Morisette, op 26 mei in de Ahoy', is uitverkocht.

Tilburg

Mumtaz draait vrijdag op 'Beats & Beyond' in 013.

Op 25 mei in 013 'Super US Country Night', met concerten van Rosie Flores, The Woodys en Lynn Miles.

Utrecht

Henk Westbroek & Consorten spelen vrijdag in Tivoli.

Eddy de Clercq's 'Testlab' is zaterdag in de Winkel van Sinkel.

Op het Festival aan de Werf, in het Festivalpaviljoen op de Neude, concerten door onder meer Caesar (zaterdag), Soulwax (zondag) en Benjamin B (26 mei).

Meer over