POP

Tournee..

De Heideroosjes spelen op 23 december in de Harmonie in Leeuwarden, 28 december in Manifesto in Hoorn, 29 december in 013 in Tilburg en 30 december in Atak in Enschede.

De Kast treedt op 23 december op in de Meervaart in Amsterdam, 24 december in de Oosterpoort in Groningen (met It Frysk Jeugdorkest), en vervolgens in Leeuwarden (Harmonie, 27, met orkest), Enschede (Muziekcentrum, 28, een keer met en een keer zonder orkest) en Utrecht (Vredenburg, 30 december, met It Frysk Jeugdorkest).

Dj's Wipneus & Pim draaien op 23 december in Odeon in Zwolle, 25 december in Van der Werf in Leiden en 29 december in Paradiso in Amsterdam.

Daryll-Ann speelt op 23 december in Tivoli in Utrecht (met Scram C Baby) en 28 december in de Melkweg in Amsterdam (met Scram C Baby en Meindert Talma & The Negroes).

Het Belgische Arid treedt op 23 december op in de Gigant in Apeldoorn en 29 december in Ekko in Utrecht.

Volumia! speelt op 23 december in Tilburg (013), 28 december in Leeuwarden (Harmonie) en 29 december in Amsterdam (de Meervaart).

Ska'd For Life speelt op 26 december in Tom Tom in Heythuizen, 27 december in Gloppe in Leeuwarden, 28 december in Kade in Zaandam en 29 december in Oden in Veldhoven.

The Gathering is op 29 december in de Lantaarn in Hellendoorn en 30 december in Bibelot in Dordrecht.

Amsterdam

LTJ Bukem is sinds lange tijd weer eens in Nederland. Op 24 december draait de Engelse drum 'n bass-dj en producer, die geschiedenis schreef met zijn 'Logical progression'-compilaties, in de Melkweg op een door 'Blackjack' gepresenteerde avond. In de oude zaal garage met dj's Van Bellen en Johnson.

Cellie en Estroe draaien op 25 december in Mazzo.

De Amerikaanse old skool-rapper Kurtis Blow geeft op 25 december een concert in Paradiso.

Op 26 december in de Melkweg 'Rock the bells', met drum 'n bass van Chaos, L Dopa, Nubian en Dylan en UK underground garage, met dj Timmy 'Boomkat' John, Groovemaster Johnson en anderen.

Op 27 december in de Melkweg de prijsuitreiking van de derde Heineken Crossover Award. Na Junkie XL in 1997 en Postmen in 1998 is de prijs dit jaar gewonnen door de Amsterdamse groep Project 2000. Behalve een optreden van de winnaar spelen deze avond ook twee andere genomineerde groepen, Alien Stronghold en Leona & Band. Gelijktijdig in de andere zaal drum 'n bass met de Engelse dj's Ed Rush en Optical.

Op 27 december in Paradiso 'Black Xmas', een 'zwarte' avond, georganiseerd door Erwin Olaf met Speed freax en dj's Joost van Bellen, Eddy de Clercq e.v.a.

In Paradiso op 29 december een Marlboro Flashbacks Special Edition met Ten Sharp (REM), The Nits (Leonard Cohen), Blf (Counting Crows), Lois Lane (The Supremes), Postman (Bob Marley); op 30 december een concert door Van Dik Hout.

Tom Harding draait op 29 december op de laatste HQ-party van 1999 in de Melkweg. Met verder Steve Rachmad, JP en James Moss.

Op 30 december in de Melkweg een 'Soukous Night' met Les Danseuses de Mapouka uit Ivoorkust; op 31 december een Oudejaarsfeest met The Beatbusters en Electric Fans, en dj's Chaos, L-Dopa en Gijsbert.

Eindhoven

Op 25 december in de Effenaar 'Dance dept', met Phenc en Tako.

Freq Nasty (UK) draait op 26 december in de Effenaar.

Groningen

Moonlizards spelen op 23 december in Vera.

Haarlem

Dollybirds en I Against I spelen op 24 december in het Patronaat.

Dj Natarcia draait op 25 december in Stalker.

Op 25 december in het Patronaat 'Harlem Nights', met dj Cassie 6.

Diessen

Metal Molly en Bettie Serveert spelen op 26 december op het 'Sneeuwpop'-festival.

Leiden

In LVC op 1 januari vanaf 22 uur een Happy New Year Party met dj dr. Fröbel en het duo Wipneus en Pim.

Nijmegen

Southfork is op 23 december in Doornroosje; op 26 december een 'After Dinner Christmas Party' met De Jacaranda Lounge; op 31 december een Millenniumparty met dj's Esther, Dazzle, J. Smoke, Nemon, Hansz en l'Amour.

Rotterdam

Op 24 december in Nightown 'Up to the millennium', een r & b-festival met Ghabiang Boys, So So Ouma en anderen.

Na afloop 'Future' met dj's Michel de Heij en Remy.

Op 25 december in Nighttown '25:12:99', met dj's Erick E, 100% Isis en Robert de Hero.

In De Vlerk op 30 december de punkgroepen Crumble Like Cake & Beyond93 en op 31 december een 'Olieball' met dj's Retep, Nico en Alex.

Tilburg

Freq Nasty draait op 25 december op 'Beats & Beyond' in 013.

Op 26 december in 013 'Heavy Xmas', met metalbands Asphyx, Stormrider, Cirith Gorgor en anderen.

Utrecht

Op 26 december in Tivoli 'Higher Ground', met dj's Hepcat en Radar.

Meer over