Popredactie Volkskrant tipt: de beste zomerhits voor bij dit weer

Voor deze vrijdagmiddagborrel en alle overige middagen waarop het weer meezit: de popredactie van de Volkskrant tipt de grootste zomerhits.

Robert van GijsselJust Fontein en Gijsbert Kamer
Hoek van Holland vandaag. Beeld anp
Hoek van Holland vandaag.Beeld anp

Unknown Mortal Orchestra - Multi-Love

Tja, Ruban Nielson is vrij eigenzinnig en trekt zich niet zoveel aan van de hokjes. Ergens hoor je r&b, dance, maar het is ook onmiskenbaar pop. Wel standaard: hij zingt graag over de liefde. Multiliefde, in dit geval. Voor zijn vrouw én zijn bijslaap. Moet kunnen. Was de zomer niet ook het seizoen van de liefde? Nou dan. (Just Fontein)

Ryley Walker - Primrose Green

Kom, niet zo bescheiden. Pluk die bloem maar, zet 'm in je haar en wieg blootsvoets mee op de zachte klanken van Primrose (een stengelloze sleutelbloem - weet u dat ook weer). Folk in de traditie van Nick Drake en Tim Buckley, maar dan ondersteund door een veelkoppige jazzband. (Just Fontein)

Tame Impala - 'Cause I'm a man

Veel fantasie is er niet voor nodig om een hele festivalweide in te beelden die in koor meezingt: ''Cause I'm mááááááááán, woman'. De Australiërs van Tame Impala lijken met hun derde album Currents, dat in juli uitkomt, opnieuw beter te zijn geworden en gaan ongetwijfeld het muzikale zomerseizoen bepalen. Vooruit, nog een keer: 'Cause I'm mááááááááán, woman' (Just Fontein)

A$AP Rocky (met Rod Stewart, Miguel en Mark Ronson): Everyday

'Everyday I spend my time feeling fine, drinking wine', aldus Rod Stewart. Wat moet je anders op het strand. Stewart zong het al in 1970 op een plaatje van Python Lee Jackson. Mark Ronson maakt er nu met A$AP Rocky en Miguel de ideale zomerhit van. (Gijsbert Kamer)

Tame Impala: Eventually

Ideaal nummer om even bij te komen van alle beach-trance, narigheid. Mooi dromerig liedje. Prachtige Beach Boys vocalen. Lekker loom luieren met Tame Impala uit de oordoppen. Heerlijk. (Gijsbert Kamer)

Django Django: Found You

Zie boven. Maar dan een album lang. Ook Found You is zo'n heerlijk laid back liedje, prachtig gezongen. Dat hele album Born Under Saturn is er trouwens een die deze zomer uit alle strandtenten zal schallen. Luchtige, moderne en zonnige pop. (Gijsbert Kamer)

Joe Stone - The Party ft Montell Jordan (This Is How We Do It) De

onbekommerde house van de jaren negentig is helemaal terug en dus heeft de Nederlandse dj Joe Stone momenteel een internationale hit-in-aantocht met zijn cover van This Is How We Do It van r&b-zanger Montell Jordan. Zomers straatdansclipje ook. (Robert van Gijssel)

Jamie xx - I Know There's Gonna Be (Good Times) ft Young Thug & Popcaan

De debuutplaat In Colour van Jamie xx van The xx maakt veel los, en wordt een onontkoombare albumhit. Topliedje en buitengewoon zomers: I Know There's Gonna Be (Good Times), met Jamaicaanse vocalen, vrolijkrauwe raps en jawel: ook nog een gesampeld a capella koor. Onweerstaanbaar. (Robert van Gijssel)

Martin Garrix & Tiësto - The Only Way Is Up

Martin Garrix samen met Tiësto in een speedboot genaamd Vandutch. Dat kan natuurlijk niets anders dan een monsterhit opleveren, die op Ibiza door lange strandnachten dreunt. Een paar weken oud, al bijna tien miljoen views op YouTube. Duidelijke zaak: The Only Way Is Up! (Robert van Gijssel)

Meer over