Pokey Lafarge

LaFarge speelt vroege muziek uit de rivierdelta - ragtime, country, blues - en staat in de Amerikaanse platenzaak bij de 'Old-Time Music'

Populair in Nederland, en volkomen terecht op Lowlands: Pokey LaFarge, een rootsfenomeen met een hoofd en stem die bij die naam passen. LaFarge (St. Louis, Mississippi) speelt vroege muziek uit de rivierdelta - ragtime, country, blues - en staat in de Amerikaanse platenzaak bij de 'Old-Time Music'.

Toch klinken de liedjes op zijn eerste plaat bij Jack White's prachtlabel Third Man niet oubollig. Eerder fris, en lekker vrolijk. Zo hupt het voetje mee op het stekelige Central Time, dat is opgebouwd rond driftig tegen elkaar in plukkende gitaar- en banjosnaren. En wandelen we dromerig New Orleans in bij het zomers lamlendige What The Rain Will Bring, naast klarinet en trompet.

Let's Get Lost is een perfect crisisliedje: geen baan, geen bal te doen, dus 'let's get lost, with you by my side'. Dat wordt goed humeur verzamelen vrijdag, in Lowlandstent Lima, en later in de maand op festival Noorderzon.

Meer over