Pinkpop-bezoekers trotseren kou en modder

Regen, kou, modder en inbraken, het kon de Pinkpop-bezoekers de afgelopen drie dagen niet tegenhouden. Met 62.000 mensen was het Limburgse festival in Landgraaf uitverkocht....

Eerder op de dag mochten The Fratellis de festivalgangers wakker schudden. Ze konden de regen echter niet stoppen. Pas later in de middag werd het droger, maar warm werd het niet meer tijdens Pinkpop 2007. Gelukkig hadden de meeste bezoekers er rekening mee gehouden, gewapend met dikke truien, kaplaarzen en regencapes kwamen ze de dag wel door.

Slechts een enkeling liep in blote bast, misschien om indruk te maken op Maria Mena. Zij liet tijdens haar optreden weten een Nederlands vriendje te zoeken. ‘Jullie zien er allemaal zo goed uit’, zei de Noorse zangeres.

Ook voor de vrouwen was er genoeg te zien. Aan het begin van de dag stond 30 Seconds To Mars, de band van Hollywood-acteur Jared Leto, op het podium. Tijdens een signeersessie na afloop van het optreden, stond er een lange rij tienermeisjes te wachten op een handtekening, een hand of - voor sommige gelukkigen - een zoen.

Op het programma stonden maandag verder onder meer Korn, Linkin Park en Arctic Monkeys. Eerder dit pinksterweekeinde stonden al Marilyn Manson, Gabriel Rios, Muse en Ilse DeLange op de verschillende podia. De Britse zangeres Amy Winehouse liet het zondag op het laatste moment afweten. Ze zou te ziek zijn geweest om op te treden. De Nederlandse band Krezip mocht haar vervangen.

Voor sommige festivalgangers verliep Pinkpop minder plezierig. Op camping B, een van de drie grote campings op het terrein, werd in veel tenten ingebroken. De politie en de organisatie sloegen direct alarm na het grote aantal diefstallen.

De dieven gingen er onder meer vandoor met toegangskaarten, waardoor veel gasten niet terug konden naar het festivalterrein. Organisator Jan Smeets toonde zich zondag en maandag coulant. Mensen van wie de tickets gestolen waren mochten toch het terrein op.

De politie pakte maandag twee mannen (31 en 38 jaar) uit Heerlen op, zij waren in het bezit van messen die ze zouden hebben gebruikt om de tenten open te snijden. Het gaat om bekenden van de politie. Zondagavond hadden ongeveer zestig campinggasten aangifte gedaan van diefstal. De beide Heerlenaren werden door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Eerder had de politie een Engelsman opgepakt op verdenking van deze diefstallen. Maar het bleek volgens een woordvoerder van de politie om een persoonsverwisseling te gaan. De Brit werd maandagochtend weer in vrijheid gesteld.

Op de inbraken na verliep het festival volgens de politie vrij rustig. Wel pakte de politie enkele mensen op wegens baldadigheid, belediging of het niet opvolgen van een bevel.

Voorman Billy Corgan van The Smashing Pumpkins, de band die het driedaagse muziekfestival Pinkpop maandagavond afsloot. (ANP) Beeld ANP
Voorman Billy Corgan van The Smashing Pumpkins, de band die het driedaagse muziekfestival Pinkpop maandagavond afsloot. (ANP)Beeld ANP
Meer over