PINCO 1134

Zeven keer kreeg Niche 'neen' verkocht. 'Oh nee, daarvoor moet je niet bij mij zijn.' Eindelijk bleek er een techneut bereid de nieuwe Pico te programmeren....

Nou ja, moeiteloos. Niche geeft grif toe geen held te zijn in het lezen van gebruiksaanwijzingen. Bij teksten als 'door het scherm PHONE te laten verschijnen kan met SELECT 3 toets toegang worden verkregen tot de databank. Om terug te keren naar menu 1, druk op ESC', loopt de Niche-temperatuur al snel op tot boven de 37.7 graden.

Dan maar met enige hulp. Eerst het instellen van tijd en datum. Pico zegt: 1997-10-10. Dan het wachtwoord van maximaal vijf tekens: BIGEL. Dan flikkert ERROR op. 'Wat nou Error? Wat is dat voor een gezeur?' Oef, Niche begint nu zelfs tegen een apparaatje te praten. Is dit wel goed voor de bloeddruk?

Namen mogen niet langer zijn dan vijf tekens. André, Helen en Molly lukt nog net, maar 'verloofde' past niet. En Angelique, Chantal, Roderik en JanWillem zijn helemaal kansloos. Eenvoudiger is personen nummers te geven. Zal ik Zes even bellen?

Een leuk tijdverdrijf, aardig speeltje, maar oppassen is het wel met onze Pico. Weet vriend of vijand je wachtwoord te kraken, dan ben je de pineut. Zo staat er in het nog geheime

Niche-systeem achter PINCO de vierlettercombinatie 1134.

Waar is je giropasje, schat?

Op de fruitschaal. Waarom?

Oh, heb ik even nodig.

Peter van den Berg

Meer over