NIEUWSJEROEN PAUW

Pauw terug naar NPO, presenteert iedere zondag Op1

Jeroen Pauw keert terug bij de publieke omroep. Hij en Fidan Ekiz vormen het nieuwe presentatieduo dat vanaf dit weekend iedere zondag het praatprogramma Op1 gaat presenteren.

Redactie
Jeroen Pauw keert na bijna drie maanden afwezigheid terug als presentator van een talkshow. Hij gaat samen met Fidan Ekiz de zondaguitzending van Op1 verzorgen. Beeld ANP
Jeroen Pauw keert na bijna drie maanden afwezigheid terug als presentator van een talkshow. Hij gaat samen met Fidan Ekiz de zondaguitzending van Op1 verzorgen.Beeld ANP

Dat maakte de Nederlandse Publieke Omroep vrijdag bekend.

De NPO had eerder deze maand besloten dat de uitzendingen van Op1 vanwege de coronacrisis tijdelijk worden uitgebreid naar het weekend, waardoor de talkshow zeven dagen per week is te zien. Afgelopen zondag was de eerste extra uitzending. De presentatie was toen in handen van Charles Groenhuijsen en Sander Schimmelpenninck.

‘Op momenten van crisis moet de publieke omroep informeren, maar ook voor ontspanning zorgen. Mensen zitten noodgedwongen hele dagen thuis, afgezonderd van elkaar. Met onze programmering willen wij iedereen, van jong tot oud, helpen om deze onzekere tijd door te komen’, zegt Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO.

Jeroen Pauw stopte eind 2019 met zijn praatprogramma Pauw. Fidan Ekiz was in beeld voor de presentatie van Op1 toen het nieuwe programma werd opgezet. De NPO wilde eigenlijk een vast duo, met haar en Tijs van den Brink. Maar Ekiz bedankte voor de eer.

Meer over