SmaakMooie spullen

Paraderen à la Provence en Frankrijk in de achtertuin

Put deze zomer inspiratie uit de Provence: van lavendelgeuren tot de kleur van een baguette.

Vanaf links: after sun tan extender,  Eau Fraîche , douchegel  Beeld
Vanaf links: after sun tan extender, Eau Fraîche , douchegel

Spotlight op… Soleil des Vignes

Het Franse farmaciemerk Caudalie, in 1993 opgericht door een Française die opgroeide tussen de wijngaarden van haar ouders, heeft druiven als basis. Druivenpitten blijken namelijk vol te zitten met krachtige antioxidanten (polyfenolen), die een positieve invloed hebben op de huid. Deze zomer lanceert Caudalie drie zomerse beautyproducten met de geuren van jasmijn, kokos, oranjebloesem en vanille. Instant teleportatie richting Franse zon.

Caudalie Soleil des Vignes douchegel € 11
Caudalie Soleil des Vignes after sun tan extender € 17,60
Caudalie Soleil des Vignes Eau Fraîche € 27,60

Zonproducten van de week

Zelfbruiners

Collistar Magic Drops Face € 31,49
Binnen een uur een zonnige glow.

Tan Towel Self-Tan Classic Half of Full Body towelettes € 28 (via www.thecoucouclub.com)
Bruin door een niet-toxische stof uit suikerbieten, aangebracht met een doekje.

Sisley Super Soin Autobronzant Hydratant Corps € 98,50
Bronzé comme une Française.

Vanaf links: Collistar Magic Drops Face € 31,49, Sisley Super Soin Autobronzant Hydratant Corps € 98,50, Tan Towel Self-Tan Classic Half of Full Body towelettes € 28 (via www.thecoucouclub.com) Beeld
Vanaf links: Collistar Magic Drops Face € 31,49, Sisley Super Soin Autobronzant Hydratant Corps € 98,50, Tan Towel Self-Tan Classic Half of Full Body towelettes € 28 (via www.thecoucouclub.com)

In de kleur van lavendel

Wie aan de Provence denkt, ziet meteen die uitgestrekte lavendelvelden voor zich. Wist u dat lavendel niet alleen een geliefde geur is, maar gedroogd ook één van de ingrediënten van de Provençaalse kruidenmix? Als kleurinspiratie is het deze zomer ook alomtegenwoordig. Zoals in dit linnen jurkje van het dan weer Spaanse merk Rita Row. Espadrilles eronder en u bent klaar om te flaneren over de boulevard, ook die van Scheveningen. €64,95 (sale) via www.geitenwollenwinkel.nl.

null Beeld

In de kleur van baguettes

In Frankrijk is de baguette meer dan een brood, het is een onmisbaar ingrediënt van bijna elke maaltijd. Om vooraf te eten met wat beurre natuurlijk, of om de restjes saus mee van je bord te deppen. Liefst dagvers gegeten, en strikt genomen 250 gram wegend per exemplaar. Wil je erbij lopen als je favoriete Franse pain, hul je dan van top tot teen in tinten tussen ecru en cognac, bijvoorbeeld met deze, meer op de binnenkant van het brood lijkende, linnen shorts van Kings of Indigo. € 90, www.kingsofindigo.com.

null Beeld

Als een souvenir

Souvenir betekent in het Frans ‘herinnering’. Of het nou een wanstaltige koelkastmagneet is, een sleutelhanger of T-shirt: ze sparken nog lang na de reis joy omdat ze je laten terugdenken aan zorgeloze(r) tijden. Hier wekelijks een item dat zomaar een souvenir hád kunnen zijn, maar gewoon vanuit je luie stoel, achtertuin of strandhuisje verkrijgbaar is. Te beginnen met dit (nogal letterlijke) hangertje uit de zomercollectie van Deens sieradenontwerper Jane Kønig. Dat dan maar een herinnering mag zijn aan de ontspannen tijd die je dicht bij huis beleefde deze zomer. € 50, www.janekoenig.com.

Jane Kønig Souvenir Heart Beeld Jane Kønig
Jane Kønig Souvenir HeartBeeld Jane Kønig

5 op een rij - Frankrijk in de achtertuin

null Beeld

Klassieke inklapbare strandstoel ‘Chaise Chilienne’, € 145. conranshop.fr

Vierpersoonspicknickmand ‘Bistrot’ van Le Studio. 40 x 28 cm, € 99. fonq.nl

De ‘Floatzac’ is een zitzak die op het water blijft drijven. 180 x 134, € 249. fatboy.com

Gestreepte strandparasol van Summertime. Diameter 180 cm, € 22,51. blokker.nl

Traditioneel linnen tafelservet ‘Serviette de table’. 45 x 45 cm, € 14,50. conranshop.fr

De stijl van: Françoise Hardy (1944)

null Beeld

Men neme losse haren, een rafelige pony, soulpijpen, strepen, een trenchcoat et voilà: de je ne sais quoi-stijl van Françoise Hardy, model en singer-songwriter in de jaren zeventig (en bovenal: it-girl avant la lettre).

Vanaf links: Jurk van Lacoste Live € 180, Spijkerbroek met wijde pijpen van Lois € 139,95, Witte zonnebril van Monki € 12, Muiltjes met plateauzool van &other Stories € 89, Linnen trenchcoat van Lois € 190 Beeld
Vanaf links: Jurk van Lacoste Live € 180, Spijkerbroek met wijde pijpen van Lois € 139,95, Witte zonnebril van Monki € 12, Muiltjes met plateauzool van &other Stories € 89, Linnen trenchcoat van Lois € 190

Matrix - Paraderen als in de Provence

Selecteer uw uitje voor een passend Provençaals accessoire – van rotan, uiteraard.

null Beeld Weekday, Monki, Pieces, Selected Femme
Beeld Weekday, Monki, Pieces, Selected Femme

Linksboven (casual): hoedje van Weekday € 30)

Rechtsboven (chic): Tasje van Monki € 30)

Linksonder (casual): Espadrilles van Selected Femme € 60)

Rechtsonder (chic): Tas van Pieces € 45)

Meer over