Oudejaarsavond, dus televisie pakt uit met veel om te lachen

Op oudejaarsavond valt er traditioneel veel te lachen op televisie. Zenders en omroepen grijpen deze gelegenheid aan om veel cabaret uit te zenden....

Op Nederland 3 VARA's Vuurwerk, hoogtepunten uit tachtig jaar VARA-tv. Claudia de Breij kijkt met koningin Beatrix en premier Balkende terug. Ze onthullen elkaar de liefde voor televisie en andere geheimen. Aan het einde zingt De Breij een duet met Frans Bauer, begeleid door Balkenende op de piano.

Dit programma wordt gevolgd door de oudejaarsconference van Youp van 't Hek (de echte) met de titel Het Zelfmoordcommano. Hij vraag zich af waarvoor we bereid zijn te sterven, hoe hoog we in de hemel komen en wat die ons te bieden heeft.

Ook de avond van SBS 6 staat in het teken van de lach. Om 20.00 uur Cabaret op 6: Hard Gelach, twee uur lang optredens van cabaretiers en cabaretgroepen als Sjaak Bral, Joep Onderlingen, Niet Schieten! en Enge Buren. De uitzending is een samenvatting van de optredens die op 28 november in de Melkweg in Amsterdam werden gegeven. Om 22.55 uur gaat Shownieuws lachend het jaar uit met de leukste fragmenten van onder anderen Tineke Schouten, Karin Bloemen en André van Duin.

Meer over