'Oude games zullen niet werken op nieuwe Xbox'

De volgende generatie van de spelconsole Xbox zal geen ondersteuning bieden voor de huidige games. Producent Microsoft wil namelijk een ander type processor gebruiken bij de nieuwe Xbox, meldt het financieel persagentschap Bloomberg.

null Beeld photo_news
Beeld photo_news

De leverancier van de nieuwe chip is AMD. Voor de firma worden spelconsoles zo een belangrijk onderdeel van het bedrijf: AMD rust namelijk ook de toekomstige PlayStation 4 van Sony uit.

Beide consoles worden vlak voor de feestdagen in december in de winkels verwacht. De processorwissel bij PlayStation betekent eveneens dat huidige spelschijven niet compatibel zullen zijn met de nieuwe generatie van de console. Het Japanse bedrijf wil die huidige games echter via internet speelbaar maken.

De overgang van Sony en Microsoft naar dezelfde processor kan de ontwikkeling van games ten goede komen, aangezien dan minder werk dubbel moet gedaan worden. De klassieke game-industrie komt namelijk onder toenemende druk van online spelletjes en goedkopere games voor smartphones en tablets te staan.

De nieuwe Xbox wordt in mei of juni gepresenteerd, aldus Bloomberg. Volgens de blog The Verge en de Amerikaanse krant New York Times vindt dat evenement op 21 mei plaats.

Meer over