Opera

Samson van Händel, een co-productie van Opera O.T. en De Nederlandse Opera, regie Mirjam Koen en Gerrit Timmers door Concerto Köln o.l.v....

La bohème van Puccini door De Nederlandse Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Paolo Carignani, regie Pierre Audi. Vanavond en zondagmiddag in Het Muziektheater in Amsterdam.

Jenu°fa van Janac.ek door Opera Zuid o.l.v. Ed Spanjaard, vanavond in De Maaspoort Venlo en dinsdag in Stadsschouwburg Eindhoven.

Tereus, Nederlandstalige opera van Bernard van Beurden door het Conservatorium Maastricht, libretto Imme Dros. Op 2, 3 en 4 december in Theater a/h Vrijthof Maastricht.

Arianna in Creta van Händel door De Nationale Reisopera o.l.v. Jed Wentz, zaterdag in Hengelo (Rabotheater) en woensdag in Helmond ('t Speelhuis).

Marthe, een 'steenkoolopera' van Willem Dragstra door Marion van den Akker, Claudia Patacca, Henk Smit e.a. en het Doelensensemble o.l.v. René Gulikers. Zondag in Utrecht (Stadsschouwburg) en woensdag in Sittard (Stadsschouwburg).

De Parelvissers van Bizet door Staatsopera van Tatarstan o.l.v. Marco Boemi, vanavond in Delft (De Veste), vrijdag in Schiedam (Theater a/d Schie), zaterdag in Zoetermeer (Stadstheater) en zondag in Den Helder (De Kampanje).

Meer over