Openhartig boek over leven Sylvia Millecam

AMSTERDAM (ANP) - Sylvia Millecam: op gevoel. Dat is de titel van de biografie van de overleden comédienne, een boek dat vanaf zaterdag 28 januari in de winkel ligt. Het is geschreven door Netwerk-journalist Alje Kamphuis en verschijnt bij Uitgeverij Van Praag.

De auteur sprak met veertig mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de tv-persoonlijkheid. Zij vertellen allemaal openhartig over haar carrière, haar liefdesleven en hoe zij met haar ziekte is omgegaan.

In 1999 werd bij Millecam borstkanker geconstateerd. Onder de geïnterviewden bevinden zich onder anderen Millecams moeder, haar vriend Nol Willemsen en het medium Jomanda die betrokken was bij haar behandeling.

Zoektocht

In het boek wordt uitgebreid ingegaan op de zoektocht van Millecam naar een effectieve behandeling van haar ziekte. De actrice was er niet van overtuigd dat een reguliere medische aanpak voor haar het beste was. Zij overleed in augustus 2001 aan de gevolgen van de ziekte.

Millecam speelde onder andere rollen bij Toneelgroep Amsterdam, Zuidelijk Toneel Globe en Publiekstheater. Sinds 1989 was zij een van de panelleden van het tv-programma Ook dat nog! In 1991 en 1992 werd ze uitgeroepen tot populairste tv-persoonlijkheid.

Meer over