ALBUMRECENSIESuch Pretty Forks in the Road

Op haar nieuwe album doet Alanis Morissette geen wanhopige poging ‘actueel’ te klinken ★★★☆☆

Alanis Morissette – Such Pretty Forks in the Road. Beeld
Alanis Morissette – Such Pretty Forks in the Road.

Na acht jaar komt Alanis Morissette met een nieuw album dat ook in 1996 gemaakt had kunnen zijn. Voordat ze Such Pretty Forks in the Road uitbracht, ging ze nog even met haar beroemdste en beste album Jagged Little Pill (1995) op jubileumtour en leverde ze met Reasons I Drink een van haar betere liedjes af.

Dat nummer prijkt ook op het nieuwe album, waarop Morissette precies de goede toon aanslaat. Ze geeft haar krachtige stem alle ruimte in liedjes waarin ze volop kan moduleren. Smiling (ook al eerder verschenen) is een ander hoogtepunt op een plaat die zo ongeveer halverwege wel een beetje voorspelbaar gaat klinken.

Iets wezenlijks nieuws te melden heeft ze ook in haar teksten niet, en toch heeft dat vertrouwde ook wel weer aantrekkelijke kanten. Geen wanhopige pogingen ‘actueel’ te klinken, wel een kraakheldere productie en degelijk gecomponeerde, goed gezongen songs.

Such Pretty Forks in the Road is een degelijke pop-rockplaat van een zangeres die jaren later niet probeert zichzelf opnieuw uit te vinden.

Alanis Morissette

Such Pretty Forks in the Road

Pop

★★★☆☆

Sony Music

Meer over