ook uit

*****..

*

What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole (William Arntz, Betsy Chasse en Mark Vicente).

Het universum schijnt nogal groot te zijn. De deskundigen die aan het woord komen in de mengeling van documentaire, fictie en wartaal What the Bleep?!: Down the Rabbit Hole raken er tenminste niet over uitgepraat. Onmeetbare schoonheid. Oneindig veel mogelijkheden. In de film, een langere versie van het vorig jaar uitgebrachte What the Bleep Do We Know?, wordt opnieuw een poging gedaan verbanden te leggen tussen theoretische natuurkunde, het menselijk bewustzijn en elk ander onderwerp dat toevallig in de hoofden van de geïnterviewden opkwam.

Alles komt ongeveer ter sprake, maar de grote vraag blijft onbeantwoord: hoe hebben de paradoxen van de kwantummechanica toch de inspiratie kunnen vormen voor de banale, stompzinnige levenswijsheden die deze experts van de filmmakers mogen blijven herhalen? In 5 zalen. DS

*****

*

The Shaggy Dog(Brian Robbins). Hond bijt man. Disney maakt brave familiefilm. Shaggy Dog van regisseur Brian Robbins, een remake van de gelijknamige komedie uit 1959, slaagt er geen moment in te verrassen. Komiek Tim Allen speelt een jurist die zo druk is met het verdedigen van een bedrijf dat aan dierproeven doet, dat hij zijn gezin er bijna door vergeet. Zoals gebruikelijk zal de plot hem laten inzien wat echt belangrijk is in het leven. Na te zijn gebeten door een genetisch gemanipuleerde én bovennatuurlijk begaafde Tibetaanse schaapshond, neemt hij geleidelijk de gedaante van het dier aan en leert zijn familie zo vanuit een nieuw perspectief waarderen. Maar voor het zover is moet de aansteller Allen eerst eindeloos achter stokken aanrennen en zijn hondenmaniertjes laten zien.

In 40 zalen. DS

Meer over