Ook Phileine gaat naar Japan toe

De Nederlandse komedie Phileine zegt sorry wordt uitgebracht in Japan. Dat heeft een woordvoerder van Fortissimo Films woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf verkocht de productie van regisseur Robert Jan Westdijk op het filmfestival van Cannes aan een Japanse distributeur....

ANP

Phileine is al de tweede Nederlandse film die deze week door Japan wordt aangekocht. Eerder toonde een Japans bedrijf interesse in de vechtfilm Temmink uit 1998.

Phileine komt binnenkort ook uit in Thailand, Portugal en Singapore. De avonturen van de opstandige Nederlandse deerne komen uit in hun oorspronkelijke versie met ondertiteling. De met seks doorspekte film wordt volgens Fortissimo in Azië niet gecensureerd.

Phileine zegt sorry is de verfilming van het gelijknamige boek van Ronald Giphart over de obsessieve Phileine en haar vriend Max. De hoofdrollen worden vertolkt door Kim van Kooten, Michiel Huisman, Liz Snoyink en Tara Elders. De film kreeg vier Gouden Kalveren en trok in Nederland meer dan 300.000 bezoekers.

Meer over