NieuwsMan Booker Prize

Ongepubliceerde opvolger van Margaret Atwoods Handmaid's Tale op longlist Man Booker Prize

Margaret Atwoods nieuwe roman The Testaments ligt pas vanaf vanaf september in de boekhandel, toch is het boek al terechtgekomen op de longlist voor de gezaghebbende Man Booker Prize. Op de lijst staan dertien romans, acht van een vrouw, vijf van een man.

Actrice Elisabeth Moss, schrijver Margaret Atwood en actrice Samira Wiley bij de première van The Handmaid's Tale in 2017. Beeld Getty Images
Actrice Elisabeth Moss, schrijver Margaret Atwood en actrice Samira Wiley bij de première van The Handmaid's Tale in 2017.Beeld Getty Images

De Canadese schrijver Atwood is bij het grote publiek bekend van de roman uit 1985 waarop de hitserie The Handmaid’s Tale is gebaseerd. Haar nieuwe boek is het vervolg daarop, en heeft de titel The Testaments. De jury van de Booker Prize heeft het boek, dat op 10 september wordt gepubliceerd, onder embargo gelezen en noemt het ‘angstaanjagend en opwindend’. Atwood won eerder de Booker Prize in 2000 voor de roman The Blind Assassin.

Ook de roman Quichotte van Salman Rushdie moet nog verschijnen en is op de longlist terechtgekomen. Ook Rushdie won eerder, met Midnight‘s Children in 1981. De roman van Rushdie volgt een handelsman op een roadtrip dwars door Amerika.

Andere kanshebbers zijn Jeanette Winterson (Frankissstein), Deborah Levy (The Man Who Saw Everything), Kevin Barry (Night Boat to Tangier), John Lanchester (The Wall), Max Porter (Lanny), Valeria Luiselli (Lost Children Archive) en Oyinkan Braithwaite (My Sister, the Serial Killer).

De shortlist van zes boeken wordt op 3 september bekendgemaakt en de winnaar op 14 oktober.

Meer over