O chips! Nu zit Lilly's slaapkamer vol met apen

HEKSJE LILLY - DE DRAAK EN HET MAGISCHE BOEK ***..

Regie Stefan Ruzowitzky.Met Alina Freund, Pilar Bardem.In 50 zalen.

Met haar 427 jaar wordt de lieve heks Surulunda te oud om het grote toverboek te bewaken. Ze stuurt haar altijd hongerige draakje Hector erop uit om in de gewonemensenwereld een opvolger te vinden. Het magische boek leidt hem rechtstreeks naar de 10-jarige Lilly (rood haar, sproetjes), die 99 uur krijgt om te bewijzen dat ze uit het goede hout is gesneden.

Daar ziet het in eerste instantie niet naar uit: binnen de kortste keren zit Lilly’s slaapkamer vol apen en zet ze haar klaslokaal onder water. Dan krijgt ze ook nog te stellen met de boosaardige Hieronymus, die het toverboek wil gebruiken om een wereldveroveringsmachine te bouwen. En met haar broertje, voor wie haar moeder altijd partij kiest als ze ruzie hebben.

Heksje Lilly is een vrolijke verfilming van de razend populaire jeugdboeken van Ludger Jochmann, geregisseerd door de Oostenrijker Stefan Ruzowitkzy, die twee jaar geleden de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film won met Die Fälscher. De special effects zijn wat minder spectaculair dan in Harry Potter, maar er valt voor de iets jongere doelgroep genoeg te genieten. De nasynchronisatie is verzorgd (met Ruben van der Meer als Hector, Jenny Arean als Surulunda en Lisa Vol van Lisa, Amy en Shelley als Lilly; het populaire trio zingt ook de titelsong), het taalgebruik is bijdetijds (‘O chips!’, ‘Echt wel’, ‘Vet gaaf!’) en er is een leuke hoofdrol voor de Nintendo DS Lite. JPE

Meer over