RubriekNu in de voorverkoop

Nu in de voorverkoop: Roadburn en Troye Sivan

Het Tilburgse festival voor heavy muziek in de breedste zin van het woord, Roadburn, begint vorm te krijgen. En het belooft mooi te worden.

Robert van Gijssel
Tom G. Warrior  Beeld ullstein bild via Getty Images
Tom G. WarriorBeeld ullstein bild via Getty Images

Ook Roadburn ontkomt niet aan genre-overschrijdende programmering en dus duiken verrassende namen op, van de psychedelische krautrockband Cave tot artistiek fijnzinnige acts als die van de Franse geluidskunstenaar Dehn Sora en de Belgische gitaarmeester Dirk Serries.

Pronkstuk van de eerste lijst namen is voorlopig het optreden van Zwitser Tom Gabriel Warrior. Met zijn legendarische en zeer invloedrijke Zwitserse band Celtic Frost schreef Warrior twee ‘requiems’, als slotstukken van de platen Into the Pandemonium (1987) en Monotheist (2006). Op Roadburn komt hij die stukken in stijl uitvoeren met het Metropole Orkest. En om deze primeur nog vlammender te maken heeft Warrior een derde requiem-deel geschreven, met de gepast bedrukte titel Grave Eternal, dat dus voor het eerst in volle en hopelijk verpletterende glorie te horen zal zijn.

Dáárvoor ga je dus naar een festival, van 11 t/m 14 april in en rondom de 013 te Tilburg. En koop je als de bliksem die kaarten, voor het te laat is. De voorverkoop is al even gaande.

Verder: Troye Sivan doet het onverminderd goed in Nederland, dus komt hij weer eens langs en wel in de Afas Live in Amsterdam, op 5/3. De ticketverkoop is vrijdag begonnen.

Meer over