MuziekNu in de voorverkoop

Nu in de voorverkoop: onversneden r&b van Khalid en zwarte-gatenrock van Muse

We zijn de afgelopen jaren schandelijk verwend met onversneden r&b. Uit vooral de Verenigde Staten natuurlijk, en van voornamelijk vrouwen. Kehlani, Sabrina Claudio en Kali Uchis namen het voortouw, met sensuele r&b die het hoofd nog altijd op hol kan brengen. Nu volgen ook een paar mooie mannen.

Robert van Gijssel
Khalid Donnel Robinson.  Beeld Getty Images
Khalid Donnel Robinson.Beeld Getty Images

Khalid Donnel Robinson is pas 21 maar hij zingt alsof hij zeven liefdeslevens achter de rug heeft. Met een zalvende, soms een beetje ijle maar toch ook betoverend mooie stem, zingt hij zijn net verschenen plaat Free Spirit naar de top van de hitlijsten. Verwacht wordt dat de tweede Khalid-plaat volgende week op één staat in de VS.

Goed nieuws dus dat Khalid dit jaar nog naar Nederland komt voor een grote show, gelijk maar in de Ziggo Dome. Op 1 oktober speelt Khalid in Amsterdam en de kaarten voor zijn Free Spirit-show gaan vandaag in de voorverkoop. We zijn benieuwd of Khalid ook hier al een megazaal weet uit te verkopen. Maar het is niet raadzaam risico’s te nemen en het allemaal eens rustig af te wachten.

Verder: Een ‘super massive black hole’ in het echt zien kan ook gewoon op 12 september in de Ziggo Dome, bij het concert van Muse. De tickets vliegen er vandaag uit. Als een raket.

Meer over