Nu in de voorverkoop

Nu in de voorverkoop: Michael Palin op Crossing Border

Hij was een van de sleutelfiguren van de Britse comedyclub Monty Python’s Flying Circus. En dus ook een blikvanger van de films Life of Brian en The Holy Grail. Maar eind de jaren tachtig begon Michael Palin een nieuwe carrière, en ook daarin schreef hij geschiedenis. Zijn reisprogramma’s Pole to Pole en Full Circle gingen de wereld over – en zijn gelukkig nog altijd in volle glorie te zien op YouTube.

Robert van Gijssel
null Beeld EPA
Beeld EPA

Intussen schreef Palin ook nog een partij boeken, van reis- tot kinderliteratuur. Eind september verschijnt zijn historische studie Erebus: The Story of a Ship, over de Britse ontdekkingsreizen in de achttiende eeuw. En over dat boek komt Palin vertellen, op het literatuur- en muziekfestival Crossing Border, dat van 29 oktober tot en met 4 november wordt gehouden in de binnenstad van Den Haag. Een buitenkansje, waarvoor de kaarten vermoedelijk snel uit de ticketkantoren zullen vliegen. Wees er dus snel bij.

Verder: In het prachtige openluchttheater van Hertme wordt jaarlijks het Afrika Festival gehouden. Maar ook podium Metropool viert er buitenconcerten. Op 29 juni 2019, op Metropool Open Air, komt de symfonische metalband Epica spelen. Sfeertje!

Meer over