ConcertenNu in de voorverkoop

Nu in de voorverkoop: Krezip en Gods of Rap

Robert van Gijssel
Krezip-zangeres Jacqueline Govaert  Beeld ANP
Krezip-zangeres Jacqueline GovaertBeeld ANP

Afscheid nemen viel de Tilburgse band Krezip zwaar, een jaar of tien geleden. Dat moet destijds al een signaal zijn geweest. Krezip kwam rond de eeuwwisseling razendsnel op, speelde zo groen als gras een gedenkwaardige show op Pinkpop in 2000 en besloot negen jaar later alweer te stoppen. Maar de band toerde de laatste jaren onophoudelijk en gooide er ná de afscheidstournee nog een afscheidsshow uit in de Heineken Music Hall. Die werd uitgezonden op tv, en er verschenen nog een afscheidsplaat en een afscheids-dvd.

Toen was het echt klaar. Zou je denken. Maar gelukkig voor de fans: ook het laatste afscheid krijgt nu een vervolg, en wel op de jubileumeditie van Pinkpop. Het festival viert dit jaar de vijftigste verjaardag en daar past een comebackshow van Krezip natuurlijk perfect bij. Jacqueline Govaert kruipt weer achter de piano met haar oude vrienden, en zal I Would Stay zingen alsof ze ook echt altijd zal blijven. En dat doet ze ook (een beetje) want op 26 oktober speelt Krezip alweer een herhaling van het reünie-optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaarten voor dat concert zijn nu verkrijgbaar.

Verder

Oude rockers kennen we genoeg, maar zo langzamerhand dient zich de eerste generatie oude hip­hoppers aan. Public Enemy, De La Soul en de Wu-Tang Clan noemen zich wat onbescheiden Gods of Rap, en spelen op 16 mei in de Ziggo Dome.

Meer over