RubriekNu in de voorverkoop

Nu in de voorverkoop: bij de komende editie van het ADE spelen mannen en vrouwen in pak een hoofdrol

Colin Benders. Beeld ANP Kippa
Colin Benders.Beeld ANP Kippa

Orkestleden zijn allang geen vreemdgangers meer op het Amsterdam Dance Festival (ADE). Maar bij de komende editie van het dancefestival en -symposium spelen de mannen en vrouwen in pak een hoofdrol.

Colin Benders opent het ADE dit jaar op woensdag 17/10 in de Amsterdamse Melkweg, met het Metropole Orkest. Benders én het orkest kennende wordt dat behoorlijk spannend en onvoorspelbaar. Hetzelfde Hilversumse orkest treedt een dag later aan in de Ziggo Dome, met producer en dj Hardwell. In het spektakel beelden de dj en het orkest The Global Revolution of Dance uit. En dat die revolutie nog lang niet is uitgevochten, moet dan natuurlijk blijken uit de orkestrale dance van dj, strijkers en ­koperblazers.

Het kan best druk worden, in de Melkweg en de Ziggo Dome. Wees er dus snel bij: de kaarten zijn in omloop.

Verder

Nóg een orkest met pop? ­Jazeker. Op 3/11 speelt de Britse newwaveband Echo & the Bunnymen in Tivoli­Vredenburg in Utrecht. Met orkest, en nieuw werk.

Verbetering: In een eerdere versie van dit artikel stond dat het optreden van dj Hardwell en het Metropole Orkest 5 uur duurt. Dit ging echt over het hele programma, het optreden zelf duurt 90 minuten.

Meer over