NRC staat definitief in de etalage

NRC Media wordt mogelijk verkocht. De aandeelhouder, Lux Media, onderzoekt de verkoopmogelijkheden van NRC. Dat heeft de voorzitter van de raad van commissarissen van NRC Media Holding vandaag bekendgemaakt.

NRC Handelsblad Beeld anp
NRC HandelsbladBeeld anp

NRC Handelsblad wilde desgevraagd geen commentaar geven. Volgens Lux Media zijn NRC Handelsblad, nrc.next en NRC.nl de afgelopen jaren uitgegroeid tot de 'meest vooraanstaande kwaliteitskranten van Nederland'. 'De winstgevendheid is de laatste jaren sterk toegenomen en de marktpositie is aanzienlijk versterkt', schrijft het bedrijf in een verklaring.

De aandeelhouder is naar eigen zeggen op zoek naar een koper die de huidige strategie van de hoofdredactie en de directie van NRC wil onderschrijven en verder wil helpen uitbouwen.

Derk Sauer
Lux Media maakt deel uit van de investeringsmaatschappij Egeria, eigendom van de familie Brenninkmeijer (bekend van de kledingketen C&A). In 2010 kocht Egeria samen met journalist en media-ondernemer Derk Sauer NRC voor 70 miljoen euro van De Persgroep, uitgever van kranten en bladen in België en Nederland (onder meer de Volkskrant en AD). Egeria heeft 91 procent, Derk Sauer 9 procent van de aandelen in handen.

Egeria zou intussen al met de Telegraaf Media Groep (TMG) en een Duits mediabedrijf hebben gesproken, zonder resultaat.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over