NRC overgenomen door Belgisch Mediahuis

De Belgische groep Mediahuis heeft vandaag de overname aangekondigd van het Nederlandse NRC Media, dat de kranten NRC Handelsblad en nrc next uitgeeft.

redactie
De kranten NRC Handelsblad en nrc next, uitgegeven door NRC Media. Beeld anp
De kranten NRC Handelsblad en nrc next, uitgegeven door NRC Media.Beeld anp

Topman Gert Ysebaert van het Belgische bedrijf liet weten 'trots' te zijn dat NRC deel gaat uitmaken van Mediahuis. 'NRC Handelsblad en nrc next zijn sterke titels die staan voor uitstekende en genuanceerde journalistiek. Wij kijken uit naar een vruchtbare en inspirerende samenwerking met onze nieuwe Nederlandse collega's', aldus Ysebaert.

Mediahuis neemt NRC over met behulp van de Stichting Democratie en Media en Vereniging Veronica. Beide Nederlandse organisaties krijgen een minderheidsbelang in Mediahuis Nederland. De overname moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad en de redactieraad van NRC.

Mediahuis is een van de grootste krantenbedrijven in België en geeft onder meer de titels De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg uit. Het is een concurrent van De Persgroep, dat in Vlaanderen eigenaar is van De Morgen en Het Laatste Nieuws en in Nederland kranten als de Volkskrant, AD en Trouw uitgeeft. Met de overname van NRC zijn bijna alle grote Nederlandse kranten in Belgische handen.

Eerder dit jaar gaf De Persgroep aan ook belangstelling te hebben voor NRC, en werd Telegraaf Media Groep (TMG) genoemd als een belangrijke gegadigde voor de overname. Het Financieele Dagblad meldde begin augustus dat TMG een bod van 90 miljoen euro zou hebben uitgebracht.

Het bedrag waarvoor NRC Media uiteindelijk wordt overgenomen is niet bekendgemaakt.

Meer over