NRC krijgt kleinere redactie

AMSTERDAM - NRC Handelsblad gaat verder met een kleinere redactie. Desondanks wil de nieuwe hoofdredacteur Peter Vandermeersch een betere krant gaan maken.

Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC Handelsblad. © ANP Beeld
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC Handelsblad. © ANP

Dat heeft Vandermeersch dinsdag bekend gemaakt aan zijn redactie.

Ingrijpen
De winst van NRC Media staat onder druk door de tegenvallende advertentiemarkt, zegt hij. 'Voordat we in zwaar weer komen, moeten we ingrijpen.'

Het is nog onduidelijk of de mensen die vertrekken onder de reeds aangekondigde vrijwillige vertrekregeling vallen of dat er ook gedwongen ontslagen vallen.

Anders
De hoofdredacteur vertelde zijn werknemers ook dat NRC zwaar zal gaan inzetten op onderzoeksjournalistiek. Daar worden een paar redacteuren voor vrijgemaakt. Daarnaast wordt de zaterdagkrant begin volgend jaar vernieuwd.

Begin november zullen de eerste pagina's van NRC 'een gedaantewisseling ondergaan'. Naar het model van de Volkskrant komt er meer ruimte voor het belangrijkste nieuws in het begin van de krant. Intern wordt de nieuwsorganisatie gewijzigd, waardoor er ondanks het kleinere personeelsbestand meer verslaggevers worden vrijgemaakt om te schrijven.

Internet
Eerder maakte de nieuwe chef internet van NRC, Ernst-Jan Pfauth, al bekend dat de internetredactie kleiner moet.

Meer over