Nominaties Louis d’Or bekend

De acteurs Helmert Woudenberg, Mark Rietman en Sabri Saad El Hamus zijn genomineerd voor de Louis d’Or, de hoogste toneelonderscheiding in Nederland....

Hein Janssen

Woudenberg is genomineerd voor zijn rol van Pim Foruyn in de solovoorstleling Fortuyn. Ook El Hamus dankt zijn nominatie aan een solo: Mohammed en Omnya. Mark Rietman maakt kans op de Louis d’Or voor zijn hoofdrol in Het Wijde Land van De Theatercompagnie. Eerder, tijdens een eerste nominatieronde, waren al twee acteurs uitverkoren: Michael Pas voor August August, August en Dirk Roofthoofd voor Mephisto for ever.

Voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol) heeft de jury twee nieuwe nominaties: Hein van der Heijden en Bram Coopmans, beide voor hun spel in Mighty Society 4 van Eric de Vroedt. Voor de Colombina (beste vrouwelijke bijrol) zijn Sylvia Poorta en Fania Sorel kanshebber, beide voor hun rol in Onschuld van het Ro Theater. Eerder genomineerd voor deze categorieën zijn Reinout Bussemaker (Vrede van Keesen & Co) en Chris Nietvelt (Oresteia van NTGent/TA ).

Voor de Theo d’Or heeft de VSCD-jury geen nieuwe genomineerden. Vier al eerder geselecteerde actrices maken kans op deze prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol: Ariane Schluter, Loes Luca, Will van Kralingen en Monique Kuijpers. De toneelprijzen worden op 9 september uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlandse Theater in de Stadschouwburg Amsterdam.

Meer over