Nominaties Emmy Awards zijn bekend

De serie Game of Thrones heeft 23 nominaties voor de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen, in de wacht gesleept. De fantasyserie was vorig jaar al de grote winnaar met 12 prijzen.

Game of Thrones. Beeld
Game of Thrones.Beeld

De 23 nominaties maken ongeveer een kwart uit van de in totaal 94 nominaties die kabelgigant HBO dit jaar ontving - tegen 126 vorig jaar.

Game of Thrones wordt op de voet gevolgd door rechtbankdrama The people v. O.J. Simpson, dat 22 nominaties binnenhaalde, opmerkelijk voor een show in het eerste seizoen. Andere shows die kans maken op meerdere prijzen zijn Fargo (seizoen 2) met 18 nominaties, Veep met 17 nominaties en Saturday Night Live met 16 nominaties.

Diversiteit

Opmerkelijk was de diversiteit in de vele acteerdisciplines, met zwarte acteurs in elke discipline. Dit in tegenstelling tot de Oscars, waarvoor alleen witte acteurs werden genomineerd. In totaal ontvingen 18 zwarte acteurs nominaties in 16 categorieeën.

In de talkshowcategorie waren The Daily Show met presentator Trevor Noah en The Late Show with Stephen Colbert verliezers. Bij beide shows moest de nieuwe gastheer het tegen een razend populaire voorganger opnemen, namelijk Jon Stewart bij The Daily Show en David Letterman bij The Late Show. In deze categorie werd Comedians in Cars Getting Coffee van Jerry Seinfeld wel genomineerd.

In de belangrijke categorie beste dramaserie neemt Game of Thrones het op tegen The Americans, Better call Saul, Downton Abbey, Homeland, House of Cards en Mr. Robot.

De Emmy's worden op 18 september uitgereikt in Los Angeles. De presentator van de 68ste editie van het evenement is Jimmy Kimmel.

Meer over