NIEUWSJan Wolkers Prijs 2020

Nog vijf boeken in de race voor Jan Wolkers Prijs 2020

Onder anderen schrijver Stefan Brijs, Volkskrant-medewerker Caspar Janssen en boomwetenschapper Valerie Trouet horen tot de laatste vijf kanshebbers voor de Jan Wolkers Prijs 2020, de prijs voor ‘het beste natuurboek van het jaar’. De jury, die de shortlist afgelopen week heeft vastgesteld, maakte de shortlist zondag bekend in het Radio 1-programma Vroege Vogels.

Redactie
De vijf genomineerde boeken voor de Jan Wolkersprijs 2020, bijeengezet in het atelier van Wolkers op Texel. Beeld Geen credit nodig
De vijf genomineerde boeken voor de Jan Wolkersprijs 2020, bijeengezet in het atelier van Wolkers op Texel.Beeld Geen credit nodig

Het gaat om de volgende boeken, alfabetisch geordend op auteursnaam:

Stefan Brijs - Berichten uit de vallei

Ton Denters - Stadsflora

Caspar Janssen - Caspar loopt

Valerie Trouet - Wat bomen ons vertellen

Dick de Vos - Wat zingt daar?

Voor de prijs, een samenwerking tussen de Volkskrant, Wereld Natuurfonds en het radio-programma Vroege Vogels (BNNVARA), waren dit jaar meer dan 120 natuurboeken ingezonden. De uitreiking vindt plaats op zondag 18 oktober in een live uitzending van Vroege Vogels op NPORadio 1.

De Jan Wolkersprijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een auteursportret, gemaakt door Siegfried Woldhek. Hij wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Simon van der Geest, Remco Daalder en Marente de Moor. In 2017 ontving schrijver Koos van Zomeren een oeuvreprijs.

De jury van de Jan Wolkersprijs bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (WNF), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant).

Volkskrant Boeken

Mooie romans, spannende non-fictie, interviews en pittige recensies: alles over de wereld van de letteren.

Meer over