Nieuwe tournee oer-Jesus Christ Superstar

Jezus komt opnieuw terug op aarde en wel in Nederland. Niet alleen binnenkort met Pasen, maar ook later dit jaar. In de persoon van Ted Neeley (73), de Amerikaanse zanger en musicalster die al bijna zijn hele leven lang de hoofdrol speel in rockmusical Jesus Christ Superstar.

Hein Janssen
Ted Neeley in de musical Jesus Christ Superstar in 1973. Beeld  TEC Entertainment
Ted Neeley in de musical Jesus Christ Superstar in 1973.Beeld TEC Entertainment

Vanaf half december keert deze Italiaans-Amerikaanse productie terug, nadat eind vorig jaar al twaalf uitverkochte voorstellingen in het World Forum Theater in Den Haag werden gegeven. Door het succes van die optredens zijn Neeley en zijn producenten bestookt met verzoeken opnieuw met Jesus Christ Superstar naar Nederland en België te komen, dit keer zelfs met een tournee.

Die tournee begint op 14 december met vier avonden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Daarna volgen Den Haag, Groningen en Antwerpen. In totaal worden 27 voorstellingen gegeven.

Fans opnieuw ontmoeten

Die tournee begint op 14 december met vier avonden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Daarna volgen Den Haag, Groningen en Antwerpen. In totaal worden 27 voorstellingen gegeven.

'Ik verheug me erop naar Nederland terug te keren en alle fans opnieuw te ontmoeten. Dat we mogen starten in een rocktempel als de Heineken Music Hall, waar rocksterren als Van Morrison, Simple Minds en Joe Cocker ons zijn voorgegaan, vind ik heel bijzonder', aldus Neeley.

Jesus Chris Superstar is een rockmusical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. De productie werd in 1973 wereldwijd een succes door de verfilming door regisseur Norman Jewison. Ook toen al speelde Neeley de titelrol. Met hem is Jezus dus inmiddels 73 jaar geworden en nog steeds alive and kicking.

Legendarische Jezus-vertolker

Tom Neeley vertolkt al sinds 1973 de hoofdrol in Jesus Christ Superstar. Lees hier het interview met Neeley.

Ted Neeley in de musical Jesus Christ Superstar in 2015. Beeld  TEC Entertainment
Ted Neeley in de musical Jesus Christ Superstar in 2015.Beeld TEC Entertainment
Meer over