Review

Nieuw van Paul de Munnik is ijzersterk

Na het uiteengaan van Acda & De Munnik lijkt bij Paul de Munnik extra energie te zijn vrijgekomen. De muziek die hij voor de musical Amandla! Mandela schreef is helaas aan de matte kant, het materiaal op zijn eerste soloalbum Nieuw daarentegen is ijzersterk.

Patrick van den Hanenberg

In zijn vorige muzikale leven kwam al regelmatig de klassechansonnier boven (Mooi liedje en Alleen maar hier), op Nieuw bouwt hij die kwaliteit uit. Met name het titellied zit muzikaal zalig golvend in elkaar, met een vloeiende tekst over een man die een volgende stap in zijn leven zet en de jongen in zichzelf weer vindt.

Op de wat al te makkelijke vertaling van Charles Aznavours Hier encore zitten we iets minder te wachten, maar verder is het alle nummers raak, met ook nog een prachtige titel als Ik kan jou heel erg ongelukkig maken. Hij eert zijn vader, Bram Vermeulen en Maarten van Roozendaal in Geen lied, de blues. Het optimistische Wees de lente had zomaar ook uit de pen van Van Roozendaal kunnen vloeien. Ofschoon De Munnik absoluut geen poging doet hem te imiteren, verzacht dit album daarmee het vroege heengaan van Van Roozendaal enigszins.

Nieuw
Paul de Munnik
PDM Records

Meer over