News Corp komt met nieuwe naam: 21st Century Fox

De entertainmentdivisie van het Amerikaanse mediabedrijf News Corporation verandert van naam en heet voortaan 21st Century Fox. Dat heeft CEO Rubert Murdoch aangekondigd. In Groot-Brittannië was News Corp betrokken in een groot afluisterschandaal, dat vorig jaar het einde betekende voor de krant News of the World.

Redactie
Rupert Murdoch Beeld Reuters
Rupert MurdochBeeld Reuters

De Amerikaans-Australische mediamagnaat Murdoch, die naast CEO ook nog altijd voorzitter van de raad van bestuur is, kondigde vorig jaar aan dat het mediaconglomeraat News Corp wordt opgesplitst: de uitgeversactiviteiten worden afgezonderd van de entertainmenttak.

De televisie- en filmactiviteiten van News Corp zijn de meest winstgevende van de groep. 'Na uitvoerig overleg hebben we gekozen voor de naam 21st Century Fox om ons bedrijf voor te bereiden voor de toekomst', aldus Murdoch. 'We zijn niet vergeten dat onze wortels in de entertainmentwereld liggen.'

De entertainmenttak van News Corp bevat onder meer Twentieth Century Fox, de filmstudio achter kaskrakers als 'Avatar', FOX News Channel, Fox Sports Network, National Geographic Channels, FX en Sky broadcasting. De tweede tak bevat onder meer de kranten Wall Street Journal en New York Post bevatten.

Meer over