Nance en Hans Kraay zien recordpoging mislukken

KEULEN (ANP) - Het is de makers van de Duitse televisieshow Das Grosse Kipp Roll Fall Spektakel niet gelukt het wereldrecord van de langste kettingreactie te verbreken. Hans Kraay Jr. en Nance waren er getuige van. Zij presenteren de familieshow die op 13 juni bij SBS6 te zien is onder de naam Kettingreactie.

In en rondom de tv-studio's van Keulen hadden onder meer sporters, padvinders, cheerleaders en motorrijders een kilometers lang parcours gebouwd van in totaal meer dan 10.000 voorwerpen. Veel attributen, zoals skischoenen, strandstoelen, bagagekoffers en zelfs auto's vielen als dominostenen tegen elkaar. Maar lang niet alles liep, rolde of kiepte zaterdagavond volgens plan. Talloze malen stopte de kettingreactie abrupt en moesten cameramannen de boel met een duwtje weer op gang helpen.

ProSieben, het moederbedrijf van SBS6, wilde met het vier uur durende tv-spektakel het record van het Zwitserse kunstenaarsduo Peter Fischli en David Weiss verbeteren. Voor hun film Der Lauf der Dinge maakten zij in 1987 een kettingreactie van ruim 29 minuten. De Duitsers kwamen zaterdagavond niet verder dan 19 minuten, maar dat mocht de pret niet drukken. ,,Ik heb alleen maar plezier gezien vanavond. De mensen hebben er met passie aan gewerkt'', zei Hans Kraay Jr. na afloop.

Meer over