Muse geeft stadionshow in kleine zaal voor goede doel

Het idee was van de Belgische radiozender Studio Brussel. Laat Muse de stadions waarin de rockband normaal speelt inruilen voor een relatief kleine zaal in Brussel. En haal daarmee geld op voor Music for Life, de Vlaamse tegenhanger van Serious Request, de goededoelenactie van het Nederlandse 3FM.

Matt Bellamy van Muse, woensdag in Brussel. Beeld ANP
Matt Bellamy van Muse, woensdag in Brussel.Beeld ANP

Luisteraars van Studio Brussel konden een sms sturen naar het radiostation om een kaartje te winnen; goed voor ruim 198 duizend euro voor Artsen zonder Grenzen. Ook 3FM en zijn Serious Request deed mee aan de actie. Luisteraars konden een actie opzetten voor Serious Request en deelden mee in het kansspel, als voorloper van het bekende Glazen Huis in december.

Uiteindelijk bemachtigden 1.800 sms-ers, meest Belgen, een toegangsbewijs voor het optreden, woensdagavond in de zaal Ancienne Belgique in Brussel. Het bleek een stadionshow in pocketformaat, waarvan alles tot in de puntjes uitgekiend was. De band gooide er in een rotvaart al zijn hits uit. Psycho, Super Massive Black Hole en Hysteria passeerden binnen de eerste vier nummers al de revue. De interactie met het publiek bleef spaarzaam. 'Goeienavond Brussels', zei zanger Matt Bellamy. En: 'Congratulations for raising nearly a quarter of a million euros.'

Muse speelde zonder vergoeding voor het goede doel. Wel was het benefietconcert een goede promtie voor de start van de kaartverkoop van hun wereldtournee Drones volgend jaar. Op 9 maart 2016 staan ze in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Meer over