RecensieMozart In Love

Mozart in Love is een stijf, weinig boeiend kostuumdrama

Mozart in Love. Beeld RV
Mozart in Love.Beeld RV

Het stijve, weinig boeiende kostuumdrama Mozart in Love (**) moet het vooral hebben van de vormgeving, de locaties en natuurlijk de muziek.

De Welshe acteur Aneurin Barnard (Dunkirk) zet een levendige Mozart neer in dit verder onopmerkelijke drama, dat een jaar geleden in Groot-Brittannië werd uitgebracht onder de titel Interlude in Prague. Mozarts verblijf in Praag in 1787, waar hij werkte aan de opera Don Giovanni, vormde het uitgangspunt voor een fictief verhaal waarin een karikaturale slechterik (James Purefoy) het voorzien heeft op een getalenteerd zangeres (Morfydd Clark). De componist probeert tussenbeide te komen en doet ondertussen inspiratie op voor zijn opera, zo suggereren de filmmakers, die volledig voorbijgaan aan de rol van librettist Lorenzo da Ponte. Het stijve, weinig boeiende kostuumdrama moet het vooral hebben van de vormgeving, de locaties en natuurlijk de muziek, die nu en dan zijn uitwerking niet mist.

Drama. Mozart in Love. Regie John Stevenson. Met Aneurin Barnard, James Purefoy, Samantha Barks, Morfydd Clark. 100 min., in 15 zalen.

Meer over