Morgen in de Volkskrant, nu in Select: 'Bekerfinale werd helaas een knaller'

De Volkskrant Select-app biedt u om tien uur 's avonds al een selectie van artikelen uit de Volkskrant. Morgen in de Volkskrant, nu in de Volkskrant Select app:

Beelden van Ajax - PEC Beeld Foto GuusDubbelman/de Volkskrant
Beelden van Ajax - PECBeeld Foto GuusDubbelman/de Volkskrant

Een finale die helaas een knaller werd
De bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle werd zondag 25 minuten gestaakt na vuurwerk-bommen van Ajax-fans. Het kantelde de wedstrijd. Wat gebeurde er achter de schermen?

Toen de nieuwslezer nog gezag had
Zijn witte haar, keurige spraak en kalmerende uitstraling. Een postuum van Journaallezer Frits Thors (1909-2014), die in de beginjaren van de televisie ordening aanbracht in de wereld en de kijkers vonden het heerlijk.

Kröller-Müller komt met de schrik vrij
Even zag de rook er voor het Kröller-Müller griezelig uit, maar net als de meeste hazen, herten en zwijnen ontsnapte het museum zondag aan de vuurzee.

Wie zijn wij eigenlijk?
'Zoals Zwolle speelde, zo moet Oranje beginnen aan het WK,' aldus Peter Middendorp.

Moedermodel
Bestsellerauteur Curtis Sittenfeld (38) is neurotisch, middleclass, blank en moeder. Haar nieuwe boek Sisterland is net in vertaling verschenen. Aaf Brandt Corstius, fan van het eerste uur, reisde naar St. Louis om haar idool te spreken.

De stem van Colombo
Een interview met Piet de Visser (79), voetbalscout. Op de dag voor Kerstmis vond hij zijn vrouw Janet beneden aan de trap. Dood. Opnieuw werkt voetbal helend voor de talentenspeurder van Chelsea-baas Roman Abramovitsj.

Routineklus van Timberlake
Justin Timberlake acteert in zijn tour The 20/20 Experience de blije popster, met slecht geluid bovendien.

Kleine Louis is hard op weg om grote Erik te worden
Bij Bayern München is hij verantwoordelijk voor de 'beloften': Erik ten Hag, Twent, gedijt in een omgeving waar alleen winnen telt. Hij is eigenwijs en drammerig. Soms traint hij het eerste en kijkt Pep Guardiola toe. Kenners weten: Erik pakt een keer een grote prijs.

Bestaan koukleumen (en mensen die het altijd warm hebben)? Waarom houdt de een van hitte en de ander van kou?

Sylvia Witteman
'Ik was in Antwerpen want daar is het leuk, al bleef mijn zoontje de bewoners hardnekkig 'Antwerpselen' noemen, wat hij trouwens goed bedoelde.'

Deze tien verhalen staan morgen in de krant en nu al in de Volkskrant Select-app.

Over Volkskrant Select
Volkskrant Select biedt u in de app zes dagen in de week om tien uur 's avonds tien artikelen uit de Volkskrant, geselecteerd door de redactie. U kunt dagelijks één artikel gratis lezen. Voor €1,79 per week heeft u volledige toegang tot Volkskrant Select.

Al Volkskrantabonnee? Log dan in voor gratis toegang. Download de Volkskrant Select app voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over