Misschien wel de fijnste kerstplaat van het jaar

Het mooiste kerstalbum dat ons dit jaar uit countrykringen bereikt, is zonder twijfel A Very Kacey Christmas van de 28-jarige Kacey Musgraves uit Texas, een van de grote countrytalenten van het moment, met een warme, soepele, duidelijk nog jonge zangstem.

null Beeld
Beeld

Met haar producers drenkte ze haar kerstplaat in een fifties-marinade, met onweerstaanbaar resultaat: van Stars On 45-swing tot liedjes waarvan (door uw recensent zelf vastgesteld) de kinderen gaan dansen. Een aantal bijzondere gasten (Willie Nelson, gospelman Leon Bridges) doet de rest.

Kacey Musgraves
A Very Kacey Christmas
Mercury/Universal
Roots

De plaat telt acht klassiekers (van Feliz Navidad tot Rudolph The Red-Nosed Reindeer) en vier eigen nummers waarvan de inkt nog nat is. In A Willie Nice Christmas zie je de oude Nelson voor je geestesoog dansen in een hawaïshirt - en wie wil dat nou niet zien?

Misschien wel de fijnste kerstplaat van het jaar, deze van Kacey Musgraves, en in elk geval een album dat uitnodigt om ook haar andere platen (al vijf, die in eigen beheer meegeteld) eens op te zetten.

Meer over