Mislukte advocaten en zwendelaars

Groot was destijds (1997) de verbazing dat Francis Ford Coppola, de grote auteur van de Amerikaanse cinema, zich aan de verfilming van een zelden verrassende rechtbankthriller van John Grisham had gewaagd....

The Rainmaker (Francis Ford Coppola, 1997)

BBC 1, 00,45 uur.

A Love Song for Bobby Long
(Shainee Gabel, 2004) Zij (Scarlett Johansson) is de dochter van de overleden vrouw bij wie hij, een literatuurdocent (John Travolta) inwoonde. Wanneer zij zich na haar moeders dood meldt, vormt zich een merkwaardige menage à trois, want in het huis woont ook nog een jongere man die een boek over de professor wil schrijven. De cast vertoont weinig onderlinge chemie, wat toch nodig is voor een verhaal dat draait om aantrekken en afstoten. Maar de beelden en scènes vervuld van literair alcoholisme en romantiek van de omgeving, New Orleans, vergoeden veel.

RTL 8, 20.30 uur.

Die Fälscher
(Stefan Ruzowitzky, 2007) Oostenrijkse filmmaker Ruzowitzky goot de memoires van de voormalige drukker Adolf Burger in een raamvertelling om de morele vraagstukken nog wat scherper te stellen. In de kern gaat het om een gigageldvervalsingsoperatie in het concentratiekamp Sachsenhausen. Honderden gevangenen werden door de nazi’s gedwongen om Engelse ponden na te maken. Die hadden massaal Engeland binnengesmokkeld moeten worden en zo de Britse economie moeten ontwrichten.

Canvas, 21.20 uur.

CINEMA.NL/TV

Voor een volledig overzicht van alle films.

Meer over