Miljoenencontract na filmpje op YouTube

Een producer uit Uruguay die een korte film op YouTube had gezet, heeft een aanbod gekregen om een Hollywoodfilm te maken. Hij krijgt daarvoor 30 miljoen dollar (18 miljoen euro). Dat meldt de BBC donderdag.

Door onze verslaggever Robert Buzink

In de korte film van Fede Alvarez op YouTube vallen gigantische robotten Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, aan. De film heet Ataque de Panico! en duurt nog geen vijf minuten. Het kostte Alvarez al met al 300 dollar (nog geen 200 euro). ‘Ik zette mijn filmpje er op een donderdag op, en maandag was mijn inbox overvol met mails van Hollywoodstudio's’, aldus Alvarez.

De tekst loopt door na het filmpje

]]>

De producer maakt commercials en korte films. De beelden die te zien zijn in de korte film Panic Attack zijn dezelfde die hij gebruikte in een videoclip voor het nummer Panic Attack van de band Snake. De korte film is anders gemonteerd en heeft andere geluid dan de videoclip.

Alvarez gaat nu een science-fictionfilm maken die wordt gedraaid in Uruguay en Argentinië. Regisseur en sponsor is Sam Raimi, bekend van Spider-Man en de Evil Dead-films.

Een still uit het YouTube-filmpje Ataque de Pánico! (Panic Attack!). (screenshot Ataque de Pánico! van Fede Alvarez) Beeld
Een still uit het YouTube-filmpje Ataque de Pánico! (Panic Attack!). (screenshot Ataque de Pánico! van Fede Alvarez)
Meer over