Mickey Rourke speelt in 'Nederlandse' western

Acteur Mickey Rourke gaat de hoofdrol spelen in Dead in Tombstone, een Engelstalige western van de Nederlandse regisseur Roel Reiné. Dat melden Amerikaanse media vandaag.

Mickey Rourke (voorgrond) Beeld Photo News
Mickey Rourke (voorgrond)Beeld Photo News

Rourke werd bekend door films als Nine and a half Weeks, Sin City en The Wrestler. Voor die laatste ontving hij 2 jaar geleden een Oscarnominatie. Andere acteurs die grote rollen in de film vertolken, zijn Anthony Michael Hall (The Breakfast Club) en Danny Trejo (Machete). De opnames beginnen volgende week in Roemenië.

De film gaat over een crimineel die na zijn dood zijn ziel aan de duivel verkoopt om wraak te nemen. Het is de bedoeling dat Dead in Tombstone in de Amerikaanse bioscopen wordt uitgebracht.

Het is niet de eerste film die Roel Reiné in de Verenigde Staten maakt. Hij wist de afgelopen jaren de aandacht op zich te vestigen met relatief goedkope actiefilms als Scorpion King 3, Death Race 2 en Pistol Whipped, met acteur Steven Seagal in de hoofdrol.

Na Dead in Tombstone keert Reiné naar verwachting terug naar Nederland om een epos over zeeheld Michiel de Ruyter draaien.

Meer over