AlbumrecensieBlonde on the Tracks

Met haar warme, zachtmoedige stem trekt Emma Swift de Dylan-covers naar zich toe ★★★★☆

null Beeld

Alleen de liedjes van Bob Dylan konden de Australische Emma Swift uit een depressie halen, zo is het verhaal. Vandaar dat ze samen met haar echtgenoot Robyn Hitchcock en Wilco-gitarist Patrick Sansone een heel album met Dylan-covers opnam.

De opmerkelijkste keuze op dit buitengewoon sterke Blonde on the Tracks is I Contain Multitudes, een liedje van Dylans nog maar net verschenen album Rough and Rowdy Ways. Swift zingt het met precies de juiste timing en frasering, alsof ze het al jaren op haar repertoire heeft staan.

Riskant is ook de keuze voor Sad Eyed Lady of the Lowlands, waarvoor Dylan meer dan twaalf minuten nodig had. Swift zingt zich er met argeloos gemak doorheen. Zoals ze alle liedjes hier met haar warme, zachtmoedige stem naar zich toetrekt. Na een paar beluisteringen vergeet je de auteur en voel je ineens een ander soort ontroering bij haar versies van Simple Twist of Fate en You’re a Big Girl Now. Dat zegt iets over de universele pracht van de liedjes, maar ook over de schitterende vertolkingen.

Emma Swift

Blonde on the Tracks

Pop

★★★★☆

Tiny Ghost/Continental

Meer over