NIEUWSCultuur in actie

Met Cultuur in Actie gaat de cultuursector digitaal naar het Malieveld

Onder de noemer Cultuur in Actie organiseert de cultuursector vanaf zaterdag een digitale ‘demonstratie’. De sector is hard getroffen door de maatregelen tegen het coronavirus, en de financiële steun van het kabinet schiet vooralsnog tekort, aldus de initiators, onder wie producent en regisseur Marc Pos en actrice Johanna ter Steege.

null Beeld Logo van cultuurinactie.nl
Beeld Logo van cultuurinactie.nl

Omdat samenkomen op het Malieveld momenteel onmogelijk is, organiseren zij nu een ‘digitale demonstratie’. Met als doel een bredere financiële ondersteuning door het kabinet, en een groter besef van het belang van cultuur.

Van 30 mei tot en met 5 juni volgt dagelijks twaalf uur lang een livestream op cultuurinactie.nl, waarop artiesten en liefhebbers van cultuur hun stem kunnen laten horen. De presentatie wordt gedaan door bekende Nederlanders, onder wie Paul de Leeuw, Clairy Polak, Hanneke Groenteman en Twan Huys. Artiesten die een bijdrage doen zijn onder anderen Huub Stapel, Claudia de Breij, Diederik Ebbinge en Angela Schijf. Zij werken belangeloos mee aan de actie.

Iedereen die werkzaam is in de culturele sector, zowel professionals als amateurs, is welkom om zijn stem te laten horen. Aanmelden kan via de website. Met een teller wordt bijgehouden hoeveel mensen er uiteindelijk samen op het ‘digitale Malieveld’ staan.

Meer over