Meisje (15) vertelt in video over pesterijen en pleegt toch zelfmoord

In Canada is geschokt gereageerd op de dood van de 15-jarige Amanda Todd. Het meisje plaatste vorige maand een video op Facebook waarin ze vertelt dat ze vreselijk gepest wordt. Woensdag pleegde ze alsnog zelfmoord. Dat meldt de Canadese krant Globe and Mail.

Op de hartverscheurende beelden houdt het meisje telkens een blaadje met tekst voor haar gezicht, aan de hand waarvan ze vertelt hoe de pesterijen zijn begonnen en hoe het haar leven langzamerhand kapot heeft gemaakt. Ze zegt onder meer dat ze een poging tot zelfmoord heeft gedaan, maar dat de pesterijen daarna alleen maar toenamen. Haar belagers zouden er zelfs op hebben aangedrongen het dan nog maar eens te proberen.

Woensdag werd de 15-jarige Todd dood aangetroffen in haar huis in Port Coquitlam in het British Columbia. Haar dood bracht een storm aan reacties teweeg. Ook de premier van British Columbia liet zich niet onbetuigd. In een videoboodschap zei Christy Clark: 'Niemand verdient het om gepest te worden, niemand vraagt erom. Pesten moet worden gestopt.'

School
Een woordvoerster van de school zei dat ze op de hoogte waren van de video. 'Normaal gesproken wordt dan contact opgenomen met de student en haar familie om te kijken hoe we haar kunnen ondersteunen', aldus Cheryl Quinton. Overigens wilde ze niet ingaan of dat in dit specifieke geval ook was gebeurd.

undefined

Meer over