NieuwsBeste dj

Martin Garrix opnieuw uitgeroepen tot beste dj van de wereld

Dj Martin Garrix is voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. Het gezaghebbende Britse tijdschrift DJ Mag onthulde de Top 100 van beste dj’s wereldwijd in de nacht van zaterdag op zondag. Op de tweede plek staat het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike. Dat was vorig jaar ook al zo.

Dj Martin Garrix  Beeld EPA
Dj Martin GarrixBeeld EPA

In de Top 5 staan nog nog twee Nederlandse namen: Hardwell (nummer 3) en Armin van Buuren (plek 4). De Franse dj David Guetta is een nieuwe binnenkomer in de Top 5. Hij neemt de vijfde plek over van Tiësto.

Het nieuws werd bekendgemaakt in Amsterdam tijdens het AMF, het grootste evenement tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Het is voor de dertiende keer dat een Nederlander op de eerste plek staat.

Dj Hardwell kondigde overigens onlangs aan een pauze in te lassen omdat hij tijd voor zichzelf nodig heeft. Het Amsterdam Dance Event (ADE) gaat zondag de vijfde en laatste dag in.

De overspannen dancemarkt drijft dj’s tot waanzin - of erger

Dj’s proberen wanhopig te voldoen aan de hoge verwachtingen en verliezen hun gezondheid daarbij soms uit het oog, schrijft Robert van Gijssel.

De jonge talenten onder het label van Martin Garrix

Martin Garrix stelt een nieuwe generatie dj’s voor, die muziek uitbrengt op Garrix’ eigen label STMPD RCRDS. Dj’s die dus dromen van, wie weet, net zo’n onwaarschijnlijke carrière als die van hemzelf: de grootste internationale popster die Nederland ooit gekend heeft.

Meer over