Manu Chao afsluiter Pinkpop 2003

Manu Chao wordt de afsluiter van Pinkpop 2003. Dat maakte organisator Jan Smeets dinsdag op een persconferentie in de Amsterdamse poptempel Paradiso bekend....

Voor de maandag staan verder optredens gepland van onder meer Relax, Moloko, Saybia en Solomon Burke. Ook staan Audioslave, Beef, The Cardigans, Krezip, Queens Of The Stone Age, Linkin Park en Ilse de Lange op deze tweede pinksterdag op het podium.

Voor de zaterdag en zondag legde de organisatie acts vast als Moby, Placebo, Skin, Massive Attack, Anouk, Counting Crows en Ozark Henry. Ook komen de Dandy Warhols, Zuco 103, Deftones, Silkstone en Lifehouse.

Op het festival is nog plaats voor drie bands, zei Smeets dinsdag. Gewilde acts als Coldplay en Tori Amos bleken niet beschikbaar. 'Bands als R.E.M. en Björk konden we wel boeken, maar die wilden wij niet hebben. R.E.M. vindt ik meer iets voor stoelzitters', legt Smeets uit.

Smeets verwacht niet dat een eventuele oorlog in Irak tot veel afzeggingen van bands zal leiden. 'Zeker weten doe je het nooit, maar als de oorlog uitbreekt denken wij toch dat de meeste bands die wij hebben geboekt zullen komen.'

De organisatie van Pinkpop doet alleen zaken met de managers van de bands. 'En die zeggen ons dat hun artiesten zo sterk in hun schoenen staan dat ze wel gaan toeren in geval van een oorlog', zei Smeets.

Het popevenement in het Limburgse Landgraaf, dat dit jaar de 34ste editie beleeft, heeft plaats voor 60.000 bezoekers. De voorverkoop begint zaterdag.

Veel namen van optredende artiesten waren vooraf al uitgelekt via sites op internet. Vooral de website graz.nl is wegens het grote aantal juiste voorspellingen bij eerdere Pinkpop-edities populair bij popliefhebbers. De site had ook de komst van Manu Chao al voorspeld.

Meer over