'Manneke' Paul de Leeuw gaat talkshow voor Vlaamse VTM maken

Paul de Leeuw gaat Vlaanderen ontdekken. Althans dat is de opzet van een nieuw programma dat De Leeuw gaat presenteren op de Vlaamse commerciële zender VTM. 'Manneke Paul' wordt een talkshow 'geheel naar de eigen wijze van De Leeuw'

Paul de Leeuw. Beeld ANP
Paul de Leeuw.Beeld ANP

Het gerucht gonsde al een tijdje rond, maar vandaag bevestigde VTM dat de Nederlander inderdaad de grens over komt. De televisiezender, die zich presenteert als familiezender, maakte vandaag zijn najaarsprogramma bekend.

Volgens VTM laten ze De Leeuw geheel zijn eigen gang gaan, omdat hij daarmee in Nederland 'ook wereldberoemd' is geworden.

Pol
Op de Vlaamse radio Q-music bevestigde De Leeuw het bericht eerder zelf ook. Hij riep de hulp in van heel Vlaanderen om hem ideeën te sturen. 'Wil je dat ik voor je zing? Of dans? Dat kan. Of als je wilt dat ik de vader van je nieuwe kind wordt, het kan allemaal', liet de presentator zich op de radio ontvallen. Reacties dienen naar Pauls eigen VTM-mailadres gestuurd, paul@vtm.be. 'Maar alle schrijfwijzen ontvang ik, pol, pil pul, pel@vtm.be'.

Het programma zal 'Manneke Paul' heten, omdat iedereen Paul, naar eigen zeggen, op zijn Vlaams met 'manneke' aanspreekt. Kijkers van VTM lieten enthousiaste reacties achter op de site van VTM, maar uitten wel de zorg dat De Leeuw 'zo snel praat' en 'nogal druk kan zijn'.

Meer over