Luxe in Miami: Autolift direct naar appartement

Het leven zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk maken, dat is toch het ultieme doel van vele ontwerpers. De laatste nieuwe innovatie op het gebied van parkeergarages is een lift die je naar je appartement brengt, terwijl je nog in je auto zit. Binnenkort realiteit in Miami, meldt de Amerikaanse krant Miami Herald.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

In Miami staat binnenkort een nieuwe wolkenkrabber: de Porsche Design Tower. Het 487 miljoen euro kostende appartementsgebouw werd ontworpen door de lokale architect Gil Dezer en zal 57 verdiepingen hoog worden. De exacte locatie? Sunny Isle Beach.

Speelgoedjes
Terwijl ze nog in hun auto zitten, zullen toekomstige bewoners in een van de drie glazen liften kunnen rijden. Terwijl ze genieten van het zicht op de oceaan, worden ze met wagen en al naar hun appartement gebracht. Aangekomen op de juiste etage, na 45 à 90 seconden, zal een hydraulische arm de wagen vlak bij de voordeur van het appartement parkeren.

'Je hoeft je auto dus niet te verlaten voordat je aan de deur van je appartement bent', legt Juergen Gessler, CEO of Porsche Design Group, uit. 'We combineren twee technologieën die al eeuwen bestaan', aldus Dezer, 'De robotarm en de lift. De bewoners zullen hun wagens kunnen zien vanuit hun woonkamer. Mensen met mooie wagens of oldtimers zullen een mooi zicht hebben op hun speelgoedjes.'

Exclusief
De autolift tot aan de woning kan het probleem van te weinig parkeerplekken in dichtbevolkte grote steden met veel flats oplossen. Maar het kostenplaatje zal nog niet iedereen overtuigen:

In het cyllindrische gebouw zullen in totaal 132 appartementen zijn en er is ruimte voor meer auto's per huishouden. In totaal zullen er 284 robotische parkeerplaatsen zijn in het gebouw. De appartementen zullen tot 9 miljoen dollar (6,7 miljoen euro) kosten. 'We willen dat het echt heel exclusief wordt om hier te wonen', aldus Dezer. 'Ons gebouw moet geen McDonald's worden. De toren zal de skyline van Miami Beach veranderen. Florida mag trots op ons zijn.'

Meer over