tv-recensieemma curvers

Lockdown-ontkenners zijn veilig voor het virus bij RTL4

null Beeld

De baas van RTL4 is niet Peter van der Vorst, maar Julio Rosier van waterontharder.com.

Emma Curvers

Ook televisiemakers verlangen naar een intelligente exitstrategie. Vrijdagavond zou volgens mijn tv-gids de finale van The Voice Kids worden uitgezonden, maar in plaats daarvan is het programma al weken aan het rekken. Net als straks op de basisscholen, komen ook bij The Voice Kids nog maar half zo veel kinderen: opnamen van de battles zijn uitgesmeerd over dubbel zo veel afleveringen als gewoonlijk, waardoor je in anderhalf uur helaas maar vier keer twee minuten geniet van kinderpowerballads. Nieuwe opnamen zitten er niet in, want jurylid Anouk zit nog vast in Marokko.

Met het heerlijk kneuterige Lego Masters op zaterdagavond doet RTL4 een plotse gouden greep, maar verder weten ze van gekkigheid niet meer welke videoband ze nu weer eens in de speler zullen stoppen. Je zou zeggen: er is door de jaren heen veel leuks gemaakt, doe maar wat, de Miniplaybackshow, Westenwind of Pittige tijden, maar wat je ook doet, vermijd in elk geval die kast met luchtige kampeerprogramma’s over prachtig Noord-Italië. Daar staan nu alleen nog triagetenten.

Toch is dat gebied precies waar presentator Sander zijn tent zaterdagmiddag vrolijk opsloeg in een pre-coronees RTL Kampeert. Verder gaat Weet ik veel in de reprise, met de inmiddels naar Talpa overgestapte Linda de Mol, en De bloemenstal uit 2008, waarin Winston Gerschtanowitz en Nicolette van Dam mensen interviewen over bosjes bloemen.

Als lockdownontkenner zit je helemaal goed bij RTL4, voor een hallucinant tripje naar veilig pre-corona. Hun zaterdagmiddag is één lange trip down memory lane: een tour langs volle terrasjes in Den Bosch, een Albert Verlinde-musical in het Autotron en revolutionair schepijs op de Horecava.

Er is één thema dat de herhalingen bindt: de Amfa 4000 van waterontharder.com en Julio Rosier. In het vrijetijds-varietéprogramma The Dutch Way ging presentator Stephanie langs bij haar beste vriendin Esther van Café Lux in de bruisende Bossche Korte Putstraat. Met de Amfa 4000 van waterontharder.com onder de arm – ze interviewt elke week mensen over de waterontharder.

‘Zeg je water, dan krijg je helaas ook te maken met kalk’, zegt de voice-over van Plezier en passie even later. Gelukkig wil ook in dat programma een enthousiaste tester de Amfa 4000 van Julio Rosier proberen. Even later kwam mister waterontharder.com Rosier himself langs in de studio bij het programma Life is beautiful, met natuurlijk ook een objectieve wateronthardertest.

Julio Rosier van waterontharder.com en Kevin van ‘Da’s goed geregeld’ zijn samen in Gent. Beeld RTL
Julio Rosier van waterontharder.com en Kevin van ‘Da’s goed geregeld’ zijn samen in Gent.Beeld RTL

De kroon op een middag vol exotische vakantietips, interieurinspiratie en kalkproblematiek kwam in Da’s goed geregeld. ‘Deze aflevering zit weer bomvol tips om van je kalkaanslag af te komen’, zei presentator Kevin. Hij ging op een uitje met niemand minder dan Julio ‘Amfa 4000’ Rosier, naar Gent, ‘waar nóg meer problemen zijn met het water dan in Nederland’. Gezeten in koetsen en sloepen bespraken Kevin en Julio terloops de zegeningen van de Amfa 4000.

Ineens zie je het: niet Peter van der Vorst is de baas van RTL4, maar Julio Rosier van waterontharder.com.

‘We zijn met ons programma natuurlijk heel actueel’, zei Ferry van Life is beautiful, dus tot slot de weekendtips. Op 7, 8 en 9 februari moet u in Doetinchem zijn voor de tuinbeurs.

Meer over