Limburgse kranten krijgen toch steun van provincie

De provincie Limburg staat alsnog voor 10 miljoen euro garant voor de overname van de Limburg Media Groep door de Belgische uitgever Concentra. Dat hebben Provinciale Staten vandaag besloten.

Redactie
Medewerkers van de Media Groep Limburg (MGL) demonstreren tegen eigenaar Mecom. Ze eisten dat Mecom MGL alsnog verkoopt aan het Belgische Concentra. Beeld ANP
Medewerkers van de Media Groep Limburg (MGL) demonstreren tegen eigenaar Mecom. Ze eisten dat Mecom MGL alsnog verkoopt aan het Belgische Concentra.Beeld ANP

Vorige maand was er nog onvoldoende steun voor het plan. Maar SP en GroenLinks gingen vrijdag alsnog overstag na een belofte van gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) dat er een mediafonds komt. Dit fonds wordt gespekt met 1 miljoen euro en is bedoeld ter ondersteuning van alle media, ook de kleinere en nieuwe spelers op de Limburgse nieuwsmarkt.

Concentra had de garantstelling van Limburg als voorwaarde gesteld voor de overname van de kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad. Koopmans benadrukte dat de steun van de provincie geen inmenging in de onafhankelijke journalistiek is.

Coalitiepartij VVD was tegen de steun omdat die de markt zou verstoren. De overname zou bovendien 30 drukkers in Heerlen hun baan kosten, aldus de VVD.

Meer over