Album

Leuk, Bobby Gillespie & Jehnny Beth samen, maar het had beter kunnen uitpakken ★★★☆☆

Beth kan krachtig zingen, maar haar stem wordt onnodig naar de achtergrond gemoffeld

null Beeld

Dit is een leuke combinatie. De zanger van Primal Scream samen met de zangeres van Savages. Het duo laat zich op het album Utopian Ashes begeleiden door Gillespies vertrouwde bandleden die de liedjes een retrorock sound geven die hem wel goed ligt.

Gillespie heeft in jaren niet zo gedreven, echt gepassioneerd gezongen. English Town en Remember We Were Lovers behoren tot zijn beste liedjes. Maar om het thema vergane romantiek echt overtuigend te brengen, moet zijn tegenhanger gelijkwaardig zijn. Dat is helaas niet het geval. Beth kan krachtig zingen, maar haar stem wordt hier onnodig naar de achtergrond gemoffeld. Your Heart Will Always Be Broken en Living a Lie lijkt ze allemaal net iets te lijdzaam aan te horen. Utopian Ashes is daardoor meer Gillespies dan Beths plaat geworden, wat jammer is want er had meer in gezeten.

Bobby Gillespie & Jehnny Beth

Utopian Ashes

Pop

★★★☆☆

Sony Music

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over