Top & FlopArnold Swarzenegger en Gal Gadot

Leer van Schwarzenegger en blijf lekker binnen (of met je minipaard in het bubbelbad)

Wat er goed was en wat wat minder deze mediaweek. Arnold Schwarzenegger houdt zijn hoofd koel. Daar kunnen Gal Gadot en haar zingende kompanen nog wat van leren.

Arnold Swarzenegger Beeld Getty Images
Arnold SwarzeneggerBeeld Getty Images

Top: Arnold Schwarzenegger

‘Als ik corona krijg, krijg ik corona’, zei een student op woensdag met jaloers- en woestmakende nonchalance tegen het Amerikaanse CBS News. Het virus ging hem er niet van weerhouden lekker te feesten tijdens Miami Spring Break. ‘Deze trip hebben we al twee of drie maanden gepland.’ Daarna: ‘Wat er gebeurt, gebeurt.’

Voor dit soort dwaallichten had Arnold Schwarzenegger een heldere boodschap. ‘Blijf. Thuis. Jullie ook, spring breakers’, schreef de acteur en voormalig gouverneur van Californië op sociale media.

Schwarzenegger, die steeds meer op Erik van Muiswinkel begint te lijken, heeft zijn accounts op Twitter (4,5 miljoen volgers), Instagram (20 miljoen) en Facebook (16 miljoen) gewijd aan de goede zaak: bewustwording over het coronavirus verhogen. Dat doet hij niet met een geheven vingertje.

Dinsdag voerde hij aan de eettafel worteltjes aan zijn pony Whisky en zijn ezel Lulu. ‘Hebben we het niet goed? Hier samen eten.’ Blik naar de camera: ‘Geen restaurants meer, oké?’ Op donderdag: ‘Ik ben thuis, ik neem een jacuzzi, rook een klein sigaartje.’ Er volgt een gelukzalige hijs.

Wie de filmpjes ziet, krijgt daadwerkelijk zin om de komende maanden in quarantaine te blijven. Het besef dat je zelf geen pony, ezel of jacuzzi hebt, komt later wel.

Gijs Beukers

Flop: Gal Gadot

In tijden van crisis voelen veel beroemdheden zich geroepen iets opbeurends mee te geven aan het gepeupel. Vaak gaat dat goed, zoals in het geval van Arnold Schwarzenegger (zie Top). Maar soms pakt het desastreus uit.

Gal Gadot Beeld Getty Images
Gal GadotBeeld Getty Images

Waarschijnlijk geïnspireerd door de Parijse pianist die na de aanslagen in 2015 John Lennons ‘Imagine’ ten gehore bracht, besloot een aantal in thuisisolatie verkerende internationale beroemdheden een mozaïek-versie van de legendarische track op te nemen.

Israelisch model en actrice Gal Gadot zingt lieflijk glimlachend de eerste zin, een dappere poging om meteen de bodem te raken. Die is in zicht, zeker, maar het ravijn der plaatsvervangende schaamte blijkt eindeloos veel dieper.

Natalie Portman, Mark Ruffalo, James Marsden, Sarah Silverman, Kristen Wiig, Amy Adams, Sia, Pedro Pascal, Jamie Dornan, Zoe Kravitz, Chris O’Dowd, Leslie Odom Jr., Eddie Benjamin, Ashley Benson, Lynda Carter, Jimmy Fallon, Will Ferrel, Norah Jones, Kaia Gerber, Cara Delevingne, Annie Mumolo, Labrinth en Maya Rudolph (ja, als we gaan namen en shamen doen we het grondig) slaan met hun valse, botte stemmen het onaantastbaar gewaande en heilige Imagine volledig tot moes.

Kijk ons eens even vanuit onze achtertuin/ontbijttafel/bank/bureau de wereld een hart onder de riem steken. Zonder make-up, in huispak. Tuurlijk, het is goed bedoeld. En leuk geprobeerd. Maar nee. Alsjeblieft, nee. Bedankt, maar we redden het wel.

Julien Althuisius

Meer over